|
|
M6016320
Producenta
Niezbędnym przyrządem jest strzykawka do mięsa, która znacznie ułatwia przygotowywanie mięs.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Następna dostawa:
Nastrzykiwarka strzykawka do mięsa szynki schabu wędzenia 50ml + 3 igły
Niezbędnym przyrządem jest strzykawka do mięsa, która znacznie ułatwia przygotowywanie mięs.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Nastrzykiwarka strzykawka do mięsa szynki schabu wędzenia 50ml + 3 igły. Samodzielnie przygotowywanie wyrobów przed wędzeniem i mięs obiadowych to sposób na zdrowsze i smaczniejsze jedzenie. Nastrzykiwanie marynatą solną i przyprawami ułatwia peklowanie mięsa, a także podnosi jego walory smakowe i sprawia, że wyroby są bardziej soczyste. Nastrzykiwarka do mięsa to przyrząd bardzo prosty w obsłudze. Wystarczy napełnić strzykawkę marynatą, założyć odpowiednią igłę, a następnie wbić w mięso i naciskając tłok strzykawki, opróżnić jej wnętrze. Igły zostały tak zaprojektowane, by mogła przedostawać się przez nie zarówno marynata, jak i użyte przyprawy. Nastrzykiwarka jest wielorazowego użytku. Po skończonej pracy wystarczy ją umyć i osuszyć, a będzie gotowa do ponownego użytku. W zestawie znajduje się strzykawka do mięsa, 3 różne igły oraz gumowa uszczelka. Dzięki uszczelce zalewa nie przecieka ze strzykawki tylko w całości trafia w miejsce nastrzyknięcia mięsa.
Oferowana strzykawka do mięsa ma pojemność aż 50 ml, dzięki czemu nie trzeba tak często jej uzupełniać. W zestawie znajdują się aż 3 różnego rodzaju igły. Znajdziemy tu:
- Igłę z pięcioma otworami, która równomiernie rozprowadza marynatę wewnątrz mięsa.
- Igłę z dwoma otworami, która sprawdzi się do wstrzykiwania do mięsa marynaty zawierającej duże kawałki przypraw. Jest to igła, która rozprowadza marynatę z dwóch stron.
- Igłę z jednym otworem, która doskonale się sprawdzi do rozprowadzania punktowego marynaty.
Cechy nastrzykiwarki:
PRZED WĘDZENIEM – nastrzykiwarka do mięsa pomaga w przygotowaniu smacznych i dobrze doprawionych wyrobów wędliniarskich. Umożliwia nastrzykiwanie mięs zalewą solną, co przyspiesza ich peklowanie i sprawia, że jest ono równomierne nasolone, a także pozwala na przyprawienie mięsa „od wewnątrz”.
WIELOKROTNEGO UŻYTKU – igły i strzykawka do mięsa mogą być z powodzeniem wykorzystywane wielokrotnie. Po skończonej pracy należy je tylko umyć i wysuszyć, a będą gotowe do kolejnych nastrzykiwań.
AŻ TRZY RÓŻNE IGŁY W ZESTAWIE – w komplecie znajduje się nie tylko strzykawka do szynki o pojemności 50 ml, ale również trzy igły. Każda z igieł jest inna, co zwiększa możliwości zastosowania strzykawki do mięs. Znaleźć można tu igłę z jednym otworem, dwoma otworami oraz pięcioma otworami.
GUMOWA USZCZELKA – nastrzykiwarka do mięsa wyposażona została również w przydatną uszczelkę gumową. Dzięki temu nie trzeba martwić się, że marynata będzie z niej wyciekać, zamiast trafiać do mięsa w odpowiednim miejscu.
Dane techniczne:
Pojemność: 50 ml
Mocowanie igieł: luer
Ilość igieł: 3
Waga: 0,095 kg
Wymiary: 7,7/23/3,5 cm
W zestawie: strzykawka oraz 3 igły